Akupunktioneulat yksittäispakattuja, erilaisia paksuudeltaan ja pituudeltaan riippuen asiakkaasta, hoidettavasta alueesta ja vaivan syvyydestä. Neula on niin ohut, ettei sitä tunne. Joskus saattaa tuntea, kun neula lävistää ihon. Neulaa voidaan pyörittää hetken aikaa paikallaan, siitä saattaa tulla tuntemuksia, koska neula liikuttaa kehossa olevaa Qi-energiaa. Neulat vaikuttavat kehon energiaan, josta käytämme nimitystä Qi, tasapainottaen kehon epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat erilaisia oireita. Tätä työskentelyä jatkuu 2-3 päivää neulojen laittamisen jälkeen minkä takia onkin suotavaa käydä hoidettavana 2-3 päivän välein, jotta keho saadaan takaisin tasapainoon mahdollisimman nopeasti ja vähillä hoidoilla.

Tulineula on omanlaisensa neula, joka kuumennetaan hehkuvaksi ihan ihon lähellä ja käytetään vain ihosta läpi kun neula on vielä kuuma. Se voidaan kuumentaa ja käyttää ihossa muutamia kertoja hoidettavan alueen ympärillä. Se ei kuitenkaan satu, tuntuu toki enemmän kuin tavallinen neula, mutta tunne on enemmän kuin joku tuuppaisi. Tästä jää hyvin pieni piste, jonka päälle kasvaa rupi. Jälki on iholla useita viikkoja, joten näitä hoitoja annetaan usein vain kerran viikossa. Vaivat ja pisteet ovat samoja kuin perinteisessä neulotuksessa. Tämä tekniikka vain on voimakkaasti lämmittävä ja vaikutus pitkäaikaisempi kuin tavallisella neulatekniikalla. Kävin koulutuksen Lahdessa 2015. Harjoittelen vielä, joten en tee tätä vielä asiakkeille.

Kuppauskuppeina käytetään lasisia kuppeja, joita on myös eri kokoisia. Kuppiin tehdään liekillä alipaine, jonka jälkeen kuppi asetetaan iholle. Kuppia voidaan liikuttaa tai antaa sen olla paikallaan.

Moxat ovat yrteistä tehtyjä sikareita, palloja tai haperoa, jota voidaan pyörittää itse haluttuun muotoon. Moxaa pidetään lähellä ihoa, suolakasan tai inkiväärinpalan päällä. Se lämmittää kehoa syvältä, joten sillä saadaan hyviä tuloksia, jos kehossa on syvällä Kylmyyttä. Moxaa käytetään esimerkiksi jäätyneiden olkapäiden hoidossa. Moxa lämmittää, liikuttaa verta ja hajottaa limaa.

Meridiaanit määrittävät pisteet, joihin neulat laitetaan. Etenkin tuki- ja liikuntaelinvaivoissa voidaan myös käyttää kipupisteitä. Silloin neula laitetaan suoraan kipeään kohtaan tai vastaavaan kohtaan toiselle puolelle kehoa.

Kieli ja pulssi auttavat haastattelun lisäksi kertomaan kehon epätasapainotiloista.

Hoitajan kädet ovat myös tärkeä työkalu. Tunnustelemme kehoa ja huomaamme eroavaisuuksia,jotka kertovat lisää asiakkaan kehosta. Sormilla myös tunnustelemme neulojen paikat.

Tungin akupunktio on saanut nimensä kehittäjältään Mestari Tungilta. Tung otti vastaan paljon asiakkaita ja hoidot olivat osalle ilmaisia. Hän käytti perinteisten pisteiden sijaan muita pisteitä (mutta myös perinteisiä pisteitä). Hänen mukaansa koko keho voidaan heijastaa mihin tahansa kehon osaan ja hoitaa sitä kautta. Esimerkiksi jos vasemmassa kädessä on joku vaiva, laitetaan neulat oikeaan jalkaan vastaavalle alueelle. Tungin akupunktiolla hoidetaan Suomessa erityisesti tuki- ja liikuntaelinvaivoija. Koulutus Tungin akupunktioon ei kuulu perinteiseen koulutukseen. Minä kävin alkeiskoulutuksen ekstrana osana peruskoulutustani 2014. Opettajana toimi kuuluisa Robert Chu, joka on saanut oppinsa Young Wei-chichiltä (Mestari Tungin oppilas).

Akupunktioneulat
Akupunktioneulat
Tulineula
Tulineula
Kuppauskupit
Kuppauskupit
Moxat
Moxat
Virtsarakko-meridiaani
Virtsarakko-meridiaani
Tungin akupunktio
Tungin akupunktio